Az IBO-ban júniusban sem unatkoznak az idősek

Összefoglaló jújiusi programjainkról. Ezúttal is gazdag a lista.

2017.06.01. Nyársalás:
Lakóinkkal udvaron nyársaltunk. A régmúlt tüzét felidézve csaltuk lakóinkat egy kis szalonnasütögetésre. Szerencsénkre mindig akad a 80 évesek között egy dalia, aki bevállalja férfiasan a 100 lakónak elégséges csurdítós kenyér megcsepegtetését szalonnazsírral. A modern kor tudományát is felhasználva sütővas segítségével, sokkal gyorsabban tudta gyártani az ízletes kolbász- és szalonnazsíros kenyereket Erős Pista bácsi. Az egészségre ügyelve rengeteg zöldséggel tálaltuk a mennyei étket, ezért az asszonyok sem maradtak ki a házimunkából, szorgosan tisztogattak és aprítottak. Hogy jobban csússzon minden falat, fröccsel kínáltunk minden résztvevőt.

2017. június 02., június 9. Mátra Múzeum Gyöngyös látogatása:

A nagy érdeklődésre való tekintettel, két csoportban tudtuk megoldani a látogatásokat, csoportonként 12 fővel. A Múzeum és a Pálmaház mellett, a Gyöngyösi tűzvész 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítást is megtekinthettük.
A nagy séta után jól esett az Orczy kastély csodálatos parkjában egy kis pihenő közben a finom jégkrém elfogyasztása.

2017. június 07. Virágültetés:

Intézményünk az önkormányzatnak köszönhetően több száz virágpalántát kapott, amit „aktív” lakóink segítségével ültettünk el.
Feladat mindenkinek jutott. Voltak, akik az ültetésben és voltak, akik a locsolásban vették ki a részüket.
A gyönyörűen bevirágosított kert, minden nap jó kezekben van! A lakók lelkesen felosztották egymás között a napi locsolást, természetesen a tiszteletdíjas kertészünk vezényletével, akinek ezúton is köszönjük a szorgalmát, kitartását, szeretetteljes, áldozatos hozzáállását. Köszönjük Korcsog Laci bácsi! 

2017. június 14. Köszöntöttünk Gyermeknapra:

Évek óta minden ünnepről megemlékezve, szép korúinkról soha el nem feledkezve, az Egressy Béni Általános Iskola III. A osztályos tanulói verssel, színvonalas műsorokkal, előadásokkal és nem utolsó sorban sok-sok tiszta szeretettel ajándékozták meg az Otthon lakóit. Megszületett a gondolat, hogy az idősek is megköszöntik a diákokat GYERMEKNAP alkalmából. Helyi járattal mentünk az iskolába, ahol már a kapuban tárt karokkal vártak minket. Bittó Istvánné és Veres Sándorné lakók kedves kis verset mondtak a gyermekeknek, Erős Pista bácsi pedig átadta ajándékainkat, amit szeretettel, szorgos kis kezekkel gyártottunk nekik. A gyermektársaság gyógyír a lélekre. (Dosztojevszkij)