Isten éltesse Jolánka nénit 100. születésnapja alkalmából!

Népes és szeretett családja körében ünnepelte 100. születésnapját az Idősek Otthonában Szécsényi Istvánné, Jolánka néni. Ez alkalomból felköszöntötte Őt Hiesz György, Gyöngyös város polgármestere és az intézmény dolgozói és ellátottai nevében Maka Piroska igazgató, és Nagyné Lőrinc Andrea intézményvezető.

Jolánka néni 1917.11.03-án született Adácson. Hatan voltak testvérek, mindannyian lányok. Édesanyjuk fiatalon meghalt, így sokat kellett dolgozni az akkor még alig 11 éves lánynak. Iskola után kapálni járt, a ház körüli teendők is a feladatai közé tartoztak. Édesapjuk egyedül nevelte gyermekeit.

17 éves korában férjhez ment, 3 gyermeke született. Öt unokája és 6 dédunokája van, akikről mindig érdeklődik, és szívesen látja őket az otthonban.

Férjét 1994-ben veszítette el, idősebb fiát 1995-ben. Azóta egyedül élt, családja segítségével teltek napjai.

2016 októberében költözött be a gyöngyösi Idősek Otthonába. Még ma is szívesen lapozgatja a színes képes újságokat. Járókeret segítségével önállóan mozog. Szívesen beszélget, hallásproblémái ellenére, és sokat imádkozik.

Családjával szoros kapcsolatot ápol, gyermekei rendszeresen látogatják. Unokáit, dédunokáit nagyon szereti.

Lányától rendszeresen érdeklődik az otthon történtekről, leginkább is a kiskertjéről, a kerti munkálatokról.


Az ünnepségen szeretettel fogadta a vendégeket, örömmel és könnyes szemmel gyönyörködött a családjában, és sokszor mondogatta: „Szép család…”
Jó egészséget kívánunk Jolánka néni!