Senior sportnap

Nagyréde győzelmével ért véget az első alkalommal megrendezett “Nem csak a húszéveseké a világ” elnevezésű senior sport- és ügyességi verseny.

A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ szervezésében első alkalommal – önkormányzati pályázati támogatással – rendezték meg a vetélkedőt, melyen öt településről – Gyöngyös, Gyöngyöspata, Karácsond, Nagyréde, Abasár – nyolc csapat versengett.
Az első helyet Nagyréde szerezte meg, a második helyen a karácsondiak, a harmadikon a gyöngyösi Visonta úti Idősek Klubja szerezte meg.

A verseny kitűnő hangulatát már a bemelegítés megalapozta, ahol Schirilla György vezényletével mozgatták át tagjaikat a versenyzők.

Gyöngyös Város Képviselő Testülete 2017-ben is megjelentette a már korábbi években is nagy sikerű pályázatát a városi nyugdíjas szervezetek részére. A pályázat célja volt, hogy a városi időseket és szépkorúakat tömörítő szervezetek segítséget kapjanak a tevékenységükhöz, tartalmas programokkal gazdagítsák az idősek napjait. A Gyöngyösi Idősek Klubja (3200 Gyöngyös, Visonta út 2.) „Nem csak a húszéveseké a világ” címmel, hagyományteremtő céllal sikeresen pályázott.

A sportvetélkedő különlegessége, hogy klubtagjaink Gyöngyös Járás idősek nappali ellátását nyújtó intézményeinek szépkorúival mérhették össze tudásukat és ügyességüket.