Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása
3200 Gyöngyös, Fő tér 13.

2021. november 2-tól változnak a kapcsolattartás szabályai a gyöngyösi Idősek Bentlakásos Otthonában

A szezonális megfázásos és influenzaszerű megbetegedések elkerülése, és az otthonban lakó idősek védelmében a gyöngyösi Idősek Otthonában 2021. november 2-tól visszavonásig látogatási és intézményelhagyási korlátozásokat vezet be az intézmény a fenntartó jóváhagyásával.

Ennek értelmében a kapcsolattartás szabályai is változni fognak az alábbiak szerint:

Személyes látogatás sem nyílt, sem zárt térben nem engedett. Intézményen belüli látogatásra kizárólag védőöltözetben kerülhet sor, intézményvezetői engedéllyel, A látogatás különösen indokolt helyzetben (pl: kegyeleti okból) egyedi méltánylással minden esetben engedélyezett. A védőöltözetet az intézmény biztosítja a lakó és a látogató számára.

Az intézményben lakók a hozzátartozóktól csomagot kaphatnak (élelmiszer, használati tárgyak, ajándék, levelek, üzenetek), mely csomagok átvétele az alábbiak szerint történik:

a) A csomagot az intézmény gazdasági bejáratánál lehet leadni munkanapokon 14:00-18:00 óra között; munkaszüneti napokon/ünnepnapokon 14:00-15:00 óra között.

b) A csomag kívülről fertőtleníthető és eldobható táskákban/szatyrokban adható le.

c) A csomagon minden esetben fel kell tüntetni az ellátott nevét és a szobaszámot.

d) A csomagokat a leadás napján, a fertőtlenítést követően megkapják lakóink.

e) Csomagot behozni védettségi igazolvánnyal, vagy 48 órán belüli negatív PCR teszttel rendelkező hozzátartozónak lehet. Romlandó élelmiszer, telefon, pénz és egyéb értéktárgy a csomagban nem lehet.

Audiovizuális eszközök használatával magvalósuló kapcsolattartás az alábbiak szerint biztosított:

  • a) intézményi és saját mobiltelefonnal; Intézményi telefonon történő beszélgetés igényét előzetesen jelezni, és egyeztetni szükséges a +36 30 205 28 42 telefonszámon, vagy az ibomentalos@gyongyosikisterseg.hu email címen
  • b) intézmény által biztosított táblagépekkel és notebook-kal (videochat, skype, messenger). Ebben az esetben is szükséges az időpont egyeztetés a fenti elérhetőségeken, hogy kollégáink segíthessenek a kapcsolat létrejöttében, a technikai feltételek biztosításában. A videóhívásra létrehozott profil: Mentalos Ibo – melyen a leegyeztetett időpontban a hozzátartozó kezdeményezi a hívást.
  • c) Mozgásában akadályozott, és fekvő ellátottjaink számára a szobájukban biztosítjuk az eszközök használatát. Fennjáró ellátottjaink a közösségi térben, a megfelelő intimitás biztosítása mellett használhatják az eszközöket.
  • d) email-ben küldött levelet nagybetűkkel kinyomtatjuk, a lakóknak átadjuk, illetve igény/szükség esetén felolvassuk.
  • e) Lakóink egészségi állapotáról történő érdeklődésre használatos telefonszám: +36 70 645 80 31.
  • f) Lakóink általános állapotáról történő érdeklődésre használatos telefonszám hétfőtől péntekig 9:00-16:00 óra között: +36 37 311 026.


Kérünk mindenkit lakóink egészsége védelmében a látogatási és intézmény elhagyási, valamint kapcsolattartási szabályok betartására.

Együttműködésüket köszönjük!


Gyöngyös, 2021. október 27.
Maka Piroska sk.
igazgató

Kiemelt hír

Ezek is érdekelhetik